0479 95 12 12 [email protected]

Gevelbekleding en isolatie

Een overzicht ...

Welke houtsoort kiezen om uw gevel te bekleden? Kleur en prijs zijn uiteraard belangrijk, toch geeft de duurzaamheid de doorslag. Die moet voldoende hoog zijn: natuurlijke duurzaamheidsklasse I, II of III.

Natuurlijke vergrijzing/Afwerking

Of je houten gevelbekleding al dan niet afwerkt, is een kwestie van smaak. Afwerken kan met een transparant (beits) of dekkend (verf) afwerkingsproduct. Onafgewerkt hout zal onder invloed van zon en regen natuurlijk vergrijzen.

Het natuurlijke vergrijzingsproces heeft geen enkele invloed op de duurzaamheid of de technische kwaliteiten van het hout. Eenmaal het hout is vergrijsd, vraagt het geen verdere onderhoudsbehandeling meer. Wilt u vergrijzing tegengaan met een kleurloze afwerking? Dat kan niet. Wilt u dat dit hout zijn oorspronkelijke tint behoudt? Dan moet u het paradoxaal genoeg gekleurd afwerken

Meer info op www.woodforum.be

Ceder

Vederlichte en duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 2). Natuurlijke kleurbanen van licht geelbruin tot chocoladebruin geven kenmerkende look. Kleurverschillen nemen af onder invloed van het licht en weersomstandigheden. Van nature goed bestand tegen rot en verwering! Behandeling is mogelijk, maar niet noodzakelijk.

Ceder

Padouk

Zeer duurzaam en uitzonderlijk stabiel hout uit Midden- en West-Afrika (duurzaamheidsklasse I). Koraalrood tot paarsbruin, van homogeen tot getint met zwarte lijnen of witte vlekken. Snelle en mooi homogene vergrijzing.

Padouk

DAROSS

Bampsstraat 75
3540 Herk-de-Stad

Contact

GSM: 0479 95 12 12 (Danny Rossillon)
Email: [email protected]

BTW BE 0475.912.088
Registratie nummer: 102 001
RPR Hasselt

Daross Bampsstraat 75, 3540 Herk-de-Stad